Українцям – представникам бізнесу дозволять виїжджати за кордон

Дата: 19 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Уряд України ухвалив рішення дозволити з 1 вересня представникам українського бізнесу, які офіційно виплачують зарплату і не мають заборгованості з податків та зборів, виїжджати за кордон.

Про це повідомила перша віцепрем’єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко в ефірі національного телемарафону.

На її переконання, це важливий крок, необхідний для бізнесу. Завдяки цьому українці матимуть змогу брати участь у міжнародних заходах, підписувати ділові контракти та повертатись до України для того, щоб розвивати свій бізнес.

“З 1 вересня бізнес, який сплачує офіційно зарплату, який не має заборгованостей по податках та зборах перед бюджетом, у якого середня зарплата — не менше 20 тисяч гривень, 10% штатної чисельності (але не більше 10 людей) матимуть змогу виїжджати за заявкою роботодавця”, – уточнила урядовиця.

Для виїзду за кордон потрібно:

  • офіційно виплачувати зарплату;
  • не мати заборгованості з податків та зборів;
  • своєчасно надавати податкову звітність.

Середня зарплата працівників має бути не менше 20 тисяч гривень. Виїжджати зможуть 10% штату, але не більше десяти людей. Термін виїзду — до 7 днів.

Також необхідно буде внести 200 тисяч гривень застави на власний рахунок в Ощадбанку. Ці гроші повернуться після того, як людина, що була у відрядженні, повернеться до України.

У Мінцифри додали, що для виїзду підприємців за кордон запускають нову послугу є-Відрядження. Подати заявку на виїзд зможуть фізичні особи-підприємці та юридичні особи на порталі “Дія”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter