Члени місії ОБСЄ повідомили подробиці блокування їхньої роботи в Донецьку

Дата: 24 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

За даними місії, увечері 21-го та вночі 22 жовтня навколо готелю, у якому проживають члени СММ зібралися близько 30 людей, а вдень 22-го спостерігачі нарахували вже 250 протестувальників. 22 жовтня, завдяки діям окупантів, жоден патруль ОБСЄ не зміг виїхати з готелю для моніторингу ситуації на Донбасі. 

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Фото: REUTERS/Alexander Ermochenko

Місія продовжувала фіксувати масове зібрання перед готелем, у якому проживають члени СММ у центральній частині непідконтрольного урядові Донецька. 22 жовтня патрулі з готелю не виїжджали та не приїжджали до нього. Упродовж звітного періоду навколо готелю, за спостереженнями Місії, тривало масове зібрання за участі приблизно 30 осіб (переважно чоловіків 30–39 років) протягом ночі проти 22 жовтня та до 250 осіб (чоловіків та жінок різного віку) упродовж дня 22 жовтня. Ввечері 21 та вночі 22 жовтня, за спостереженнями СММ, до 20 чоловіків (віком 20–29 і 30–39 років) регулярно чергували навколо готелю і щонайменше двоє повсякчас стояли на східному та західному під’їздах до готелю“, – розповіли спостерігачі.

Повідомляється, що 22 жовтня окупанти співали пісні, виступали з промовами й демонстрували плакати з критикою діяльності місії перед готелем, де проживають співробітники ОБСЄ.

Вдень 22 жовтня команда СММ бачила, як деякі протестувальники час від часу збиралися перед готелем, співали пісень, виступали з промовами та тримали плакати з критикою діяльності Місії, а також програвали гучну музику через акустичну систему і дивилися фільми на переносному екрані“, – повідомили в ОБСЄ.

Увечері 23 жовтня спостерігачі бачили, як так званий “мер” Донецька виступав перед учасниками масових зборів навпроти готелю, після чого, за спостереженнями СММ, люди мирно розійшлися.

Нагадаємо, 18 жовтня поточного року Спеціальна моніторингова місія (СММ) Організації з безпеки та співробітництва в Європі з міркувань безпеки тимчасово припинила роботу в окупованому Донецьку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter