Голова оргкомітету нацвідбору на “Євробачення-2022” Ярослав Лодигін пішов у відставку

Дата: 18 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) задовольнила заяву Ярослава Лодигіна про звільнення з посади члена правління Суспільного мовлення, голови оргкомітету національного відбору на “Євробачення-2022”.

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив член наглядової ради, голова комітету з аудиту Суспільного Вадим Міський.

Джерело: suspilne.media

“Наглядова рада НСТУ прийняла рішення про звільнення Ярослава Лодигіна з посади члена правління Суспільного мовлення за згодою сторін”, – написав Міський.

Джерело: фейсбук-сторінка Вадима Міського

Лодигін сам написав заяву про звільнення: під час пресконференції він заявив, що прийняв таке рішення, щоб підтвердити чисту репутацію Суспільного.

“Зараз бачу від суспільства, вираженого в наглядовій раді НСТУ, сигнали недовіри щодо моєї роботи, я згоден прийняти таку аргументацію, якщо до моєї роботи є недовіра. Я готовий подати у відставку, щоб підтвердити кришталево чисту репутацію Суспільного в цій справі”, – сказав він.

Лодигін вибачився за коментар про “гори й ліси” на адресу виступу одного з претендентів на участь в “Євробаченні-22” Kalush Orchestra і перепросив, якщо образив когось своїми словами.

Йдеться про фразу на адресу гурту: “Ми вже декілька разів представляли себе як Україна, як українці, як такі люди з лісів, люди з гір в цьому випадку”.

Голова наглядової ради НСТУ Світлана Остапа повідомила, що під час розгляду ситуації, що склалася з нацвідбором, Лодигін як голова оргкомітету взяв на себе відповідальність.

За її словами, на засіданні члени наглядової ради звернули увагу на конфлікт між повноваженнями члена правління Лодигіна як голови оргкомітету та його зобов’язаннями як члена журі. Також вони звернули увагу і на “недоречність висловлювань Лодигіна як члена журі, що були сприйняті аудиторією, як образливі, а вибачення за них були висловлені із запізненням”.

Водночас в наглядовій раді зазначили, що до участі в фіналі конкурсу потрапили виконавці, щодо яких були обґрунтовані сумніви у порушенні правил нацвідбору.

“Все це разом підірвало довіру до Суспільного та неупередженості конкурсу”, – написала Остапа на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка Світлани Остапи

Нагадаємо, що 16 лютого оргкомітет нацвідбору на участь у “Євробаченні-2022” ухвалив рішення про припинення участі у відборі Аліни Паш. Підставою для такого рішення стала офіційна відповідь Держприкордонслужби щодо неправдивості інформації, наданої співробітником команди співачки Суспільному мовнику. Згодом прикордонники у відповідь на звернення Паш повідомили, що не можуть надати їй довідку про перетин адміністративної межі з окупованим Кримом у 2015 році, адже ці дані зберігають лише п’ять років.

Співачка заявила, що відмовилась від участі у конкурсі “Євробачення”, бо не хоче продовження “цієї віртуальної війни”.

17 лютого організаційний комітет національного відбору ухвалив рішення звернутися до гурту Kalush Orchestra з пропозицією представляти Україну на міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення-2022” в Турині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter