Чийгоз у суді висловив недовіру прокурору

Дата: 28 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Сьогодні у Верховному суді Криму заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз заявив про відвід державному обвинувачу Анастасії Супрязі за “відверту тенденційність і небажання бачити очевидні речі”.

Як повідомляє кореспондент Центру інформації з прав людини в Криму, це сталося після того, як в суді під час перегляду фотографій був представлений знімок, на якому прихильники проросійського мітингу виривають кримськотатарський прапор з рук учасника мітингу за єдність України. Обвинувач заявила, що на цьому знімку вона не бачить нічого показового і вже тим більше того, що проросійські учасники застосовують силу, провокуючи опонентів.

Після цього Ахтем Чийгоз заявив їй відвід, зазначивши, що боровся з цим наміром ще з минулого засідання.

Його підтримав і адвокат, Олександр Лісовий, який зазначив, що прокурор постійно підтримує позицію звинувачення не фактами, а своїми припущеннями.

Другий адвокат, Микола Полозов, висловив припущення, що у своїх діях обвинувач керується шовіністичними мотивами, а також розраховує на службове підвищення і у зв’язку з цим проявляє тенденційність.

Колегія суддів після нетривалої наради відведення прокурора не задовольнила.

Нагадаємо, Ахтема Чийгоза затримали в січні 2015 року за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будівлею Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, зокрема, з партії “Русское единство”. Російська влада анексованого Криму звинувачує Чийгоза в організації масових заворушень.

“Справу Чийгоза” російський суд розглядає в рамках “справи 26 лютого” після того, як 20 липня суд на закритому засіданні розділив цю справу на дві: окремо – щодо заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза, і окремо щодо інших фігурантів процесу – Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter