Червоний Хрест ігнорує українських бранців у Росії – Денісова

Дата: 18 Липня 2018
A+ A- Підписатися

Уповноважена з прав людини Людмила Денісова обурена тим фактом, що представники Червоного Хреста ігнорують українських бранців на окупованих територіях і в Росії.

Про це пише Укрінформ.

Омбудсман розказала, що представники Червоного Хреста відвідують і передають посилки арештованим сепаратистам, а тому вона наполягає на форматі дзеркальних відвідувань представниками організації і українських полонених, і затриманих сепаратистів.

“Вони передають їм посилки, передають листи, але до жодного нашого бранця вони не ходили. Ні в так званих “ДНР/ЛНР”, ні в тимчасово окупованому Криму, ні в Російській Федерації. Сьогодні в мене чергова зустріч з українським відділенням Червоного Хреста, з паном Ешліманном. Я буду говорити дуже жорстко з ним, бо за чотири місяці, які писали їм листи, вони жодного нашого бранця не відвідали. Тому треба запропонувати таку ж модель, яку запропонувала РФ щодо дзеркальності і синхронності цих відвідувань”, – зауважила Денісова.

Раніше уповноважена зверталась до Червоного Хреста, щоб відвідати у Росії Олега Сенцова, який голодує у колонії вже понад 60 днів. 

“Відучора намагаюся зустрітися з керівництвом Регіональної делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Російській Федерації, Білорусі та Молдові Магне Барту. Сьогодні його помічник повідомила, що в нього, цитую, “дуже щільний графік і він не може зустрітися”. На запитання: “Може тоді завтра?” – відповіли, що немає жодного віконця”, – розповідала тоді Денісова. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter