Через зрив окупантами евакуації у Бучі залишаються тисячі цивільних, у Бородянці — під завалами понад 20 людей

Дата: 10 Березня 2022
A+ A- Підписатися
У Бучі, де російські окупанти зірвали евакуацію, залишаються тисячі цивільних. У Бородянці на вулиці Центральній з-під завалів досі не можуть дістати 25 людей, а в Гостомелі у блокаді будинок пристарілих.
 
Про це у фейсбуку написала народна депутатка України Ольга Василевська-Смаглюк.
 
Евакуація людей із Ірпеня та Бучі. Фото: “Радіо Свобода”

Дуже сумно з приводу того, що евакуація Бородянки, Бучі і Гостомеля зірвалась. Гостомель заміновано. В Бучі залишились тисячі людей, серед них і 2-річний хлопчик після трансплантації, який живе в підвалі вже кілька днів. В Бородянці на вул. Центральній під завалами залишаються 25 осіб. В Гостомелі у блокаді — будинок пристарілих”, йдеться в повідомленні.

За словами народної депутатки з Бучі вдалося евакуювати частину населення.

З Бучі та Ворзеля вдалося евакуювати частину населення. За оцінками Нацполу близько 10 тисяч осіб. Багато хто не їв декілька днів. Не пив. Дуже багато дітей в страху отримали нарешті волю. Серед них  і наш будинок дитини в Ворзелі“, зазначила Василевська-Смаглюк.

Евакуація людей із Ірпеня та Бучі. Фото: “Радіо Свобода”

Крім того, за словами депутатки, у Пісківці вчора частково евакуювали людей з Мигалок, Загалець, Майданівки. Там ще кількасот людей перебуває, які постійно приходять з навколишніх сіл, ховаючись від звірств окупанта та обстрілів. Але і в самій Пісківці були обстріли, одна дівчина 20 років загинула.

Постійно надходить інформація, що росіяни вивозять заручників до Білорусі. Особливо чоловіків без татуювань.

Але, наголошує Василевська-Смаглюк, є надія на подальшу евакуацію. Тривають переговори про відкриття гуманітарних шляхів з Димера та навколишніх сіл, Немішаєве та навколишніх сіл Бородянківського, Іванківського і Поліського районів.

Також за словами депутатки, у Славутичі знеструмлена ЧАЕС, світла там немає. А отже, будуть перебої з водою. Окупанти продовжують тримати станцію і станційників в полоні.

Вона також підкреслила, що 9 березня 12 депутатів парламенту направили звернення “зрозумілою французькою мовою” в Міжнародний комітет Червоного Хреста з вимогою гуманітарного коридору і закликали місію МКЧХ повернутися в зону звірячих злочинів окупаційних сил.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter