Через війну з Росією 13 дітей на Київщині залишилися без батьківського піклування

Дата: 03 Вересня 2022
A+ A- Підписатися
Через військове вторгнення Росії у Київській області 13 дітей втратили своїх батьків. Зараз вони перебувають у прийомних сім’ях.
 
Про це поінформувала пресслужба Київської ОВА.
 
Фото з відкритих джерел

“Унаслідок бойових дій та агресії Росії на Київщині 13 дітей залишилися без батьків. Наразі вони проживають у сім’ях опікунів”, – йдеться у повідомленні.

2 вересня голова Київської ОВА Олексій Кулеба зустрівся із цими дітьми та їхніми опікунами і привітав із початком нового навчального року.

“Попри війну та її жахливі наслідки, діти мають продовжувати навчання, а завдання дорослих – зробити їхнє життя безпечним та комфортним. Сьогодні дуже важливо дарувати світлі емоції всім дітям. Адже вони найбільше потребують нашої уваги та опіки”, – наголосив Кулеба.

Зазначається, що діти, які залишилися без батьків через вторгнення РФ, перебувають під особливою опікою КОВА. Зокрема, улітку для них організували відпочинок як на території західних областей України, так і за кордоном. За інформацією установи, частина з цих дітей наразі досі перебуває на відпочинку.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення окупанти незаконно вивезли на територію Російської Федерації понад сім тисяч українських дітей. До України поки вдалося повернути 51 дитину.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter