Через російську ракетну атаку у Сумах загинуло двоє людей, ще двадцятеро – поранені (оновлено)

Дата: 30 Липня 2023
A+ A- Підписатися
Увечері 29 липня російські окупанти здійснили ракетний обстріл міста Суми. Відомо про щонайменше двох загиблих та двадцятьох поранених цивільних.
 
Про це повідомляє поліція Сумської області, “Суспільне Суми” та Сумська міська рада.
 

“Вибухом зруйнований один з корпусів навчального закладу… У довколишніх будинках вибиті вікна. Пошкоджена також будівля православного храму, розташованого поруч. Вибух у Сумах пролунав до увімкнення сирени повітряної тривоги, близько 20:00”, – йдеться у повідомленні.

Значних руйнувань зазнала 4-поверхова будівля навчального закладу. На місці влучання працюють поліціянти, рятівники та медики, триває ліквідація наслідків пожежі.

У Сумській міськраді повідомили, що до лікувальних закладів за медичною допомогою звернулися 20 пацієнтів. Троє перебувають на стаціонарному лікуванні (стан середнього ступеня тяжкості). Крім того, двоє людей загинули.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України “Порушення законів та звичаїв війни”. 

Також Сумська обласна військова адміністрація повідомила, що впродовж 29 липня окупанти здійснили 25 обстрілів області, у регіоні зафіксували 122 вибухи. Армія РФ застосувала міномети, самохідні артилерійські установки, реактивні системи залпового вогню та гранатомети.

Росіяни атакували 17 населених пунктів у 9 територіальних громадах: Сумській, Краснопільській, Білопільській, Юнаківській, Миропільській, Шалигинській, Есманській, Середино-Будській та Новослобідській.

Окрім закладу освіти в Сумах, в області пошкоджено 3 приватних житлових будинки, 2 господарчі споруди та лінію електропередачі.

Нагадаємо, увечері 29 липня російські війська вдарили ракетою по Запоріжжю. Вона влучила у відкриту місцевість, через вибух загинуло двоє цивільних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter