Через посилення російських обстрілів з прикордонних районів Чернігівщини виїхали майже 3,5 тисячі людей

Дата: 13 Квітня 2024
A+ A- Підписатися
З прикордонних районів Чернігівської області, які постійно обстрілюють росіяни, переїхали до тимчасових помешкань близько 3,5 тисячі місцевих мешканців.
 
Про це в коментарі “Укрінформу” розповів голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.
 
Джерело: фейсбук-сторінка Ірини Верещук

Посадовець наголосив, що наразі місцева влада не проводить примусової евакуації, але робить усе разом з органами місцевого самоврядування задля того, щоб люди могли виїхати.

“По-перше, у нас є близько 12,5 тисячі місць для тимчасового перебування осіб, які відселяються з прикордоння. Це по всій території області. До речі, дуже багато таких місць знаходиться саме в тих громадах, де люди і так мешкають, але південніше, подалі від кордону. Бо люди не хочуть далеко виїжджати. Якщо казати про цифри, то на сьогодні із прикордоння, яке постійно обстрілюється, виїхало 3,5 тисячі жителів. Це і діти, і дорослі”, – сказав Чаус.

Він зауважив, що станом на сьогодні окупанти посилили обстріли прикордоння Чернігівщини із застосуванням FPV-дронів та керованих авіаційних ракет.

За словами Чауса в середньому, росіяни здійснюють приблизно 15-17 обстрілів за добу з різних видів зброї. Зараз окупанти збільшили кількість FPV-дронів, які роблять скиди, або дронів-камікадзе. Також армія РФ частіше застосовує авіацію, керовані авіаційні ракети.

“І, відповідно, сьогодні страждають ті населені пункти, які постійно обстрілюються, там мешкає близько 15 тисяч людей”, – зазначив голова Чернігівської ОВА.

За його словами, ворожі війська для обстрілів не обирають військові цілі, а стріляють просто по людях та цивільній інфраструктурі.

Нагадаємо, унаслідок обстрілу російськими військовими 13 квітня Чернігівської області загинув цивільний чоловік. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter