Через постійні обстріли окупантів понад 150 тисяч харківʼян втратили житло – Терехов

Дата: 19 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабного вторгнення Росії Харків зазнав тотальних обстрілів, через які понад 150 тисяч містян втратили домівки. Нині вони отримують тимчасове житло в гуртожитках. 

Про це в ефірі телемарафону повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

Фото: Головне управління ДСНС України в Харківській області

“На сьогодні понад 150 тисяч людей втратили дах над головою. Багато з них тимчасово виїхали з міста, хтось на Захід України або в інші області, хтось за кордон. Але багато харків’ян залишилося”, сказав мер.

Терехов зазначив, що, оскільки місто раніше вважалося студентською столицею, там є велика кількість гуртожитків.

“Сьогодні ми надаємо ці гуртожитки для розташування людей, яким немає, де жити, а також забезпечуємо їх усім необхідним”, підкреслив посадовець.

Міський голова додав, що, незважаючи на постійні намагання окупантів знищити обстрілами критичну інфраструктуру, Харків повністю готовий до початку опалювального сезону.

Раніше ZMINA писала, що в травні в Харкові стартувало будівництво житла для тих, хто втратив його через війну. Влада зазначає, що всі будинки, школи та дитячі садки матимуть бомбосховища. Тоді мер зазначав, що близько 30% житлового фонду в місті знищено. 

Нагадаємо, що для харків’ян створили чатбот, за допомогою якого можна дізнатися про стан власного житла. Пройшовши просту реєстрацію, можна дізнатися, чи постраждало житло. Якщо так, то наскільки. Чи є в домі електрика, вода, газ, чи зруйнований цокольний поверх, вхідні групи. Ось його адреса – @tviyDimKharkivBot.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter