Через поширення ковіду на Івано-Франківщині встановили КПП

Дата: 22 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Через стрімке зростання кількості випадків зараження коронавірусом в Івано-Франківській області встановили 16 контрольно-пропускних пунктів.

Про це повідомила Нацполіція Івано-Франківської області у фейсбуку. 

17 лютого обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила запровадити на території регіону карантин червоного рівня з 22 до 28 лютого. Як розповідав головний санітарний лікар Віктор Ляшко, керівництво області підготувало 50% усіх лікарняних ліжок для пацієнтів з коронавірусом, а 80% цих ліжок забезпечили киснем. Однак попри це місць бракувало, а тому вже 20 лютого там розгорнули перший в Україні мобільний шпиталь для хворих. 

Із 16 КПП, встановлених в області, цілодобово працюватимуть п’ять  пунктів і Івано-Франківськ (автошлях Н-10, Калуське шосе); Івано-Франківськ (автошлях Н-09, вул. Галицька); с. Черніїв (автошлях Т0906); с. Делятин, Надвірнянський район (автошлях Н-09); с. Яблуниця, Надвірнянський район (автошлях Н-09)., ще 11 працюватимуть із 6:00 до 21:00 і с. Драгомирчани (автошлях Н-09), Івано-Франківськ (автошлях Н-18, вул. Тисменицька); с. Отинія Коломийського району (автошлях Н-10); с. Іванівці Коломийського району (автошлях Т-0905); с. Мишин Коломийського району (автошлях Р-24); с. Турка Коломийського району (автошлях місцевого значення); с. Корнич Коломийського району (автошлях Н-10); с. Гвіздець Коломийського району (автошлях Р-24); с. Грохолин Ліс Надвірнянського району (автошлях Н-09); с. Цуцилів Надвірнянського району (автошлях Т-0906); смт Ворохта Надвірнянського району (автошлях Р-24)..  

Фото: фейсбук-сторінка Нацполіції в Івано-Франківській області

На пропускних пунктах вимірюватимуть температуру та перевірятимуть документи за потреби. У разі виявлення ознак захворювання людей скеровуватимуть до медзакладів. 

“Працівники поліції не блокують, не обмежують та не перешкоджають руху транспорту, а здійснюють контроль. Таким рішенням встановлено особливий режим в’їзду і виїзду з окремих населених пунктів області громадян і транспортних засобів”, – наголосили правоохоронці. 

Нагадаємо, що з 24 лютого в Україні почне діяти адаптивний карантин, а тому регіони знов поділять на зони. Водночас на всій території України вже встановили жовтий рівень епідемічної небезпеки.

Станом на 22 лютого в країні зафіксували 3 206 нових підтверджених випадків ковіду, з яких у дітей – 216, а в медпрацівників – 78. Кількість активних хворих, за підрахунком МОЗ, становить 135 080 осіб.

Фотографія обкладинки: фейсбук-сторінка Нацполіції в Івано-Франківській області

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter