Через пандемію кількість бідних збільшиться на 115 млн, найбільше потерпають жінки – ООН

Дата: 15 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

У зв’язку з пандемією коронавірусу кількість бідних жителів світу збільшиться приблизно на 115 мільйонів, у найвразливішому становищі опинилися жінки.

Про це заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш з нагоди Міжнародного дня боротьби з бідністю, який відзначається 17 жовтня, повідомляє Укрінформ.

“Пандемія COVID-19 лягає подвійним тягарем на плечі найбідніших жителів світу. До того ж, за останніми оцінками, цього року наслідки пандемії можуть призвести до того, що число людей, які живуть у злиднях, збільшиться приблизно на 115 мільйонів”, – підкреслив генсек ООН.

За його словами, ці люди найбільше наражаються на ризик зараження вірусом і практично не мають доступу до якісного медичного обслуговування.

Гутерреш також додав, що в найвразливішому становищі опинилися жінки, оскільки вони більше наражаються на небезпеку втратити роботу і залишитися без соціальної підтримки.

“У нинішній унікальній ситуації ми повинні докласти особливих зусиль для ліквідації бідності. Пандемія ставить нас перед необхідністю діяти спільно”, – сказав Гутерреш.

Генсек ООН закликав лідерів усіх країн пришвидшити й активізувати зусилля, спрямовані на відновлення економіки й водночас спиратися на екологічно безпечні й стійкі технології. Також він рекомендував їм узяти на озброєння “принципово нові програми соціального захисту, що охоплюють людей, зайнятих у неформальному секторі”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter