Через обстріли на Донбасі згоріло дачне поселення

Дата: 25 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Унаслідок обстрілу проросійських бойовиків в районі Березового Донецької області сталася пожежа в дачному виселку.

Про це повідомили в штабі ООС.

Пожежа Березове

Сьогодні, 24 листопада, близько 18.00 російські окупанти обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил в районі Березового Донецької області і дачний масив цього населеного пункту з великокаліберних кулеметів із застосуванням трасуючих та бронебійно-запалювальних боєприпасів.Внаслідок обстрілу загорілася суха трава. Сильний вітер призвів до швидкого поширення пожежі, яка перекинулась на розташований неподалік дачний виселок.Наразі, майже вщент вигоріли 6 будівель. Військовослужбовцям Об’єднаних сил вдалося оперативно евакуювати цивільне населення, зараз тривають заходи з локалізації пожежі.За інформацією з місця події – близько 23.00 пожежу локалізовано, постраждалих немає.

Gepostet von Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation am Sonntag, 24. November 2019

Обстріл з великокаліберних кулеметів із застосуванням трасувальних та бронебійно-запалювальних боєприпасів стався в неділю, 24 листопада, близько 18-ї години. 

“Внаслідок обстрілу загорілася суха трава. Сильний вітер призвів до швидкого поширення пожежі, яка перекинулася на розташований неподалік дачний виселок”, – розповіли в штабі.

Військові допомогли жителям поселення евакуюватись, а близько опівночі рятувальники локалізували пожежу. Внаслідок інциденту, за даними штабу, майже вщент згоріли шість будинків. 

Як відомо, згідно з даними Моніторингової місії ООН з прав людини, за п’ять років збройного конфлікту на Донбасі по обидва боки лінії зіткнення пошкоджено 50 тисяч будинків цивільного населення, а чиновники з підконтрольних уряду частин Луганської та Донецької областей кажуть, що на їхній території пошкодженими лишаються 20 тисяч житлових будинків. Однак досі тисячі людей, які залишили свої домівки п’ять років тому, не знають, як отримати компенсацію від держави за зруйноване майно, а деякі взагалі не чули про таку можливість. 

ZMINA спеціально підготувала інструкцію для тих, хто збирається отримати таку компенсацію. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter