Російський дрон скинув гранату у центрі села на Сумщині, унаслідок вибуху загинула жінка

Дата: 09 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
9 жовтня у другій половині дня російські військові атакували Сумську область за допомогою безпілотника. Внаслідок вибуху гранати, яку скинув дрон, загинула 41-річна жінка.
 
Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.
 
Наслідки обстрілу Сумщини. Джерело: Павло Живицький

“Безпілотник приніс смерть просто біля магазину в Миропільській ОТГ. Терористи, нелюди та вбивці – так про росіян мають знати у всьому світі!  Безпілотник атакував людину просто біля магазину в Миропільській громаді”, – йдеться у повідомленні.

Пізніше голова Сумської ОВА Дмитро Живицький уточнив, що людина загинула у Миропіллі. Там у центрі села росіяни скинули з дрона гранату в зону відпочинку біля магазину. Це призвело до поранення 41-річної працівниці магазину, яка згодом померла через масивну кровотечу від уламкових поранень. 

“Без матері залишилось троє дітей. Чоловік та старший син − військовослужбовці, захищають Україну у лавах Збройних сил. Двоє інших дітей − школярі”, – зазначив посадовець.

Джерело: телеграм-канал Дмитра Живицького

Живицький каже, що під час удару біля магазину було чимало цивільних людей, які відпочивали. І коли жінку рятували, росіяни скинули сюди ж ще одну гранату з дрона. Від другого вибуху дивом ніхто не постраждав.

“Чи бачив ворог, що цілив у мирний об’єкт? Що там були мирні цивільні люди? Беззаперечно. Це навіть гірше за тероризм”, – стверджує голова ОВА.

Уранці 9 жовтня Живицький повідомляв, що російські окупаційні війська сьогодні із 7:00 почали обстрілювати прикордоння Сумської області. Станом на 10:00 зафіксовано понад 50 прильотів.

Зі свого боку Кирило Тимошенко інформував, що за минулу добу, 8 жовтня, на Сумщині зафіксовано 9 артобстрілів, 78 прильотів та 4 авіаудари з використанням 28 некерованих ракет. Також було помічено пуски 6 ракет із гелікоптерів, але місце ураження не встановлено.

Через авіаудар по околицях села Попівка одна цивільна людина зазнала поранення, їй надається вся необхідна допомога. Внаслідок обстрілів частково зруйновано аграрне підприємство та пошкоджено сільгосптехніку.

Нагадаємо, унаслідок атаки російських військових по місту Біла Церква на Київщині вранці 5 жовтня постраждала людина. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter