Через навантаження ліг сайт пробного ЗНО

Дата: 15 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Сайти Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти не витримують навантаження, а тому абітурієнти, які мали складати онлайн-ЗНО з української мови і літератури, не можуть цього зробити. 

Про це повідомили на сайті УЦОЯ.

15 червня об 11:00 мало стартувати пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) онлайн, яке призначили замість скасованого напередодні пробного тестування. Однак починаючи з 11-ї години в соцмережах абітурієнти та їхні батьки почали масово скаржитися на те, що сайт, звідки вони мали завантажити тестові завдання, не працює. 

“Велика кількість охочих зайти на сайт, діти по кілька разів натискають на кнопку, щоб завантажити чи перезавантажити сторінку. І це все викликає певні проблеми з інтернет-зв’язком і, відповідно, з якістю сайту”,пояснювала журналістам BBC заступниця директора центру оцінювання Тетяна Вакуленко.

У Центрі оцінювання якості освіти радять не хвилюватися і нагадали, що завантажити тестовий зошит, бланк відповідей з української мови й літератури та занести свої відповіді до сервісу визначення результатів учасники можуть до 18:00 19 червня.

“Ми радимо учасникам заспокоїтись і зайти на сайт трошечки пізніше. Це ніяк не позначиться ні на їхніх результатах, ні на тому, як вони виконуватимуть завдання. До 19 червня вони зможуть у будь-який час завантажити зошит і бланк та надати відповіді”, – каже Вакуленко. 

Нагадаємо, що Кабмін скасував проведення пробного платного ЗНО, яке планували провести 15 та 17 червня. Однак зробили це в уряді запізно, а тому частина абітурієнтів з окупованих територій встигла приїхати на підконтрольну уряду. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter