Через дії військ РФ понад дві сотні українців загинули на робочому місці

Дата: 14 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабного вторгнення внаслідок дій російських військових в Україні постраждали 702 працівники. 

Про це повідомили у Фонді соціального страхування. 

Фото: Rodrigo Abd/The Associated Press

Із загальної кількості потерпілих 214 загинули.

До відомостей не внесли даних про військовослужбовців, поліцейських, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту ДСНС та інших.

“Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників унаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування”, – кажуть посадовці. 

Серед регіонів, у яких зафіксували найбільшу кількість смертей та поранень українців на роботі, лідером є Київ: тут постраждало 139 працівників, 3з яких травмувало смертельно. 

Також 93 працівники постраждали, а 32 загинули на Дніпропетровщині. На Миколаївщині – 76 потерпілих та 29 загиблих, на Донеччині – 63 потерпілих та 11 загиблих, на Харківщині – 65 та 14 відповідно, на Запоріжжі – 52 та 10, на Вінниччині – 39 та 12, на Чернігівщині – 28 та 8, на Сумщині 27 та 11, на Кіровоградщині – 23 та 11, а в Київській області – 22 та 11. 

Усіх потерпілих, як наголошують у фонді, забезпечено страховими виплатами й медико-соціальними послугами. 

“Потерпілі зі стійкою втратою працездатності впродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я крім одноразових допомог також забезпечуються фондом щомісячними страховими виплатами, які в повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності. Також одноразові грошові допомоги й щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників”, – кажуть посадовці. 

Нагадаємо, що в жовтні внаслідок російських атак загинув щонайменше один працівник ДТЕК, а ще шестеро отримали поранення. 

Станом на 6 листопада, згідно з даними ООН, війна в Україні забрала життя майже сімох тисяч цивільних.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter