Через COVID-19 Крим житиме в режимі “підвищеної готовності”: що це означає?

Дата: 17 Березня 2020
A+ A- Підписатися

За для запобігання на півострові коронавірусу окупаційна влада запроваджує режим “підвищеної готовності”.

Відповідний указ підконтрольного Росії “глави Криму” оприлюднений 17 березня на “урядовому” порталі.

На період дії цього режиму документ “забороняє проводити будь-які спортивні, видовищні, публічні та інші масові заходи”.

Громадяни, які прибули до Криму з Китаю, Італії, Кореї, Ірану, Франції, Німеччини, Іспанії, а також інших держав з важкою ситуацією щодо поширення СOVID-2019, мають “забезпечити самоізоляцію вдома на термін 14 днів”.

Про майбутню заборону на проведення масових заходів повідомив російський “голова Ради міністрів Криму” Юрій Гоцанюк. Він стверджує, що в Криму немає випадків зараження коронавірусом.

У Севастополі з 19 березня будуть закриті всі школи. Вищі навчальні заклади із 16 березня перейшли на дистанційну форму навчання.

Окрім цього, окупаційна влада з опівночі 18 березня повністю закриває пропуск через адмінкордон Криму з Херсонською областю. Де-факто влада хоче запровадити обмеження строком на два місяці.

Так званий “глава Криму” Сергій Аксенов 19 березня скликав “оперативний штаб”, який має опікуватись профілактикою поширення коронавірусу на півострові.  Штаб щодня доповідатиме про ситуацію за добу, що минула.

“Люди запитують, чи зможуть вони безперешкодно повернутися додому. З нашого боку перешкод для повернення російських громадян немає. Але, звичайно, при цьому треба дотримуватися всіх правил, запропоновані Роспотребнадзором”, – повідомий самопроголошений “глава Криму”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter