Через бойові дії у Секторі Гази загинули близько дев’яти тисяч жінок – ООН

Дата: 02 Березня 2024
A+ A- Підписатися
Станом на початок березня поточного року через війну між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС у Секторі Газа загинули близько дев’яти тисяч жінок.
 
Про це повідомили в організації ООН-Жінки (UN Women).
 
Фото: UNICEF/Omar Al-Qattaa

В організації припускають, що ця цифра набагато вища, оскільки, за наявними даними, під завалами зруйнованих будівель загинули набагато більше жінок.

“Кожного дня гине близько 37 матерів, у результаті чого їхні родини залишаються спустошеними, а їхні діти – беззахисними”, – йдеться у пресрелізі.

За прогнозами організації, кожного дня від бойових дій у Газі, за умови збереження поточних темпів війни, будуть гинути в середньому 63 жінки.

В ООН-Жінки також звернули увагу на гуманітарну кризу, зазначивши, що все населення Гази за кілька тижнів зіткнеться із найвищою за всю історію спостережень нестачею продовольства.

9 із 10 жінок (87%) важче отримати доступ до їжі, аніж чоловікам. Деякі жінки шукають харчові продукти під завалами будівель або у сміттєвих контейнерах, зазначили в організації.

84% жінок у Газі стверджують, що їхні сім’ї їдять уполовину менше або ще менше їжі, ніж до початку війни Ізраїлю та ХАМАСу. Така ж кількість жінок повідомила, що принаймні одному члену родини довелося пропустити прийом їжі протягом останнього тижня, тоді як у 95% випадках від їжі відмовляються матері, щоб нагодувати своїх дітей.

Нагадаємо, впродовж 75 днів бойових дій у секторі Гази загинуло 136 співробітників ООН.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter