Чехія оголосила локдаун до третього листопада

Дата: 21 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Уряд Чехії оголосив про введення до 3 листопада жорстких карантинних обмежень задля стримування захворюваності на коронавірус. 

Про це повідомляє “Європейська правда”.

З 6 години ранку 22 жовтня у Чехії закриються магазини роздрібної торгівлі та сфери послуг, однак відкритими залишаться магазини з основним асортиментом. У торгівельних центрах працюватимуть тільки продуктові магазини та ті заклади, які уряд внесе у відповідний перелік. Уряд також дозволив роботу оптових магазинів.

Влада рекомендує роботодавцям підтримувати роботу співробітників з дому і обмежувати прямий контакт з клієнтами. Громадянам дозволять виходити з дому на роботу, у магазин, до лікаря або для допомоги близьким. Також дозволили прогулянки у парках. 

“Ми вирішили вжити заходів, за що я приношу свої вибачення всім. На жаль, ми знаходимося в ситуації, коли спостерігається різке зростання, а заходи, які ми вживали в останні тижні, не працюють”, – сказав прем’єр-міністр Андрій Бабіш.

За його словами, якщо уряд не піде на ці заходи, система охорони здоров’я обвалиться приблизно 7-11 листопада.

Нагадаємо, що на початку жовтня у Чехії, населення якої складає 10,7 млн осіб, почали фіксувати різке збільшення хворих на ковід. Тільки 20 жовтня стало відомо про майже 12 тисяч заражених за день, з яких півтори тисячі у Празі. 

В Україні останнім часом також фіксують збільшення хворих на коронавірус, однак, за словами президента Володимира Зеленського, жорсткий карантин в країні повернуть, коли за добу виявлятимуть більше 9,5 тис. хворих.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter