Чеченські силовики вигнали з дому родину затриманого очільника “Меморіалу” – “Новая газета”

Дата: 11 Січня 2018
A+ A- Підписатися

В Чечні поліцейські погрожують родині керівника місцевого відділення правозахисного центру “Меморіал” Оюба Тітієва, на якого відкрили кримінальну справу за зберігання наркотиків.

Як повідомляє “Новая газета”, 10 січня працівники Курчалоївського відділу поліції прийшли до будинку, де живе сім’я правозахисника. Силовики шукали Бекхана Тітієва та Якуба Тітієва, сина та брата затриманого чоловіка.

Оюб Тітієв. Фото: “Меморіал”

Нікого з них в селі, де проживає родина, на той час не було. В будинку знаходилися тільки жінки з родини Якуба Тітієва. Поліцейські заявили, що чоловіки мають якнайшвидше прийти до дільничного, втім не пояснили, у зв’язку з чим їх розшукують.

“Тоді поліцейські вигнали всіх жінок з будинку, замкнули дім Оюба Тітієва та пішли, забравши ключи від будинку з собою”, – зазначили в “Новой газете”.

Прес-секретар глави Чечні Альві Карімов назвав дезінформацією заяви про погрози родині затриманого правозахисника.

“Якщо Тітієв не має стосунку до знайденого в нього зілля, перед ним вибачаться та звільнять. Інших приводів і мотивів його затримувати немає”, – цитує Карімова “Эхо Москвы”.

Напередодні Держдепартамент США закликав владу Чечні негайно звільнити Тітієва та “дозволити незалежному громадянському суспільству діяти без переслідувань та залякувань”.

Карімов назвав заяву Держдепу “грубим, нічим не прикритим тиском на слідство”. За його словами, всі розмови про те, що кримінальна справа проти правозахисника пов’язана з його діяльністю в “Меморіалі”, є “абсолютно безпідставними”.

Нагадаємо, 60-річного Оюба Тітієва затримали у вівторок, 9 січня. В машині очільника чеченського “Меморіалу” начебто знайшли пакунок з марихуаною. У зв’язку з цим проти Тітієва відкрили кримінальну справу за статтею 228 Кримінального кодексу Російської Федерації (незаконне зберігання наркотиків).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter