Британські мусульмани збирають гроші на перший ісламський гей-прайд

Дата: 25 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Британська організація ЛГБТ-мусульман Imaan запустила краудфандинговий проєкт, щоб зібрати кошти на перший ісламський ЛГБТ-прайд у Лондоні навесні 2020 року.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у твітері. 

Члени організації, яка існує з 1999 року, заявляють, що гомосексуальні, бісексуальні та трансґендерні мусульмани сьогодні фактично стають жертвами “перехресного вогню”.

“ЛГБТ-мусульмани потрапляють під перехресний вогонь ісламофобії та гомофобії. Тому ми хочемо гарантувати безпечний простір, де б вони відчували, що їм не доводиться вибирати, де б вони могли бути ЛГБТ та мусульманами без тиску з боку тих, хто каже інакше”,розповіли вони виданню Independent.

Менш ніж за тиждень після початку краудфандингу організатори зібрали понад 3,8 тис. фунтів з 5 тисяч, які планують витратити на організацію прайду. У липні поточного року мусульмани взяли участь в ЛГБТ-прайді в Лондоні, який став одним з найбільших подібних заходів в історії британської столиці. 

Як відомо, в Україні ЛГБТ-люди досі не можуть почуватись у безпеці та стають жертвами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті.

Хоча більшість українців доброзичливо ставиться до представників, наприклад, інших національностей, але у більш ніж половини з них ЛГБТ-люди викликають настороженість. 30% опитаних не готові приймати у своєму житті гомосексуалів, але готові бути толерантними, якщо представник ЛГБТ-спільноти є туристом (37%), колегою по роботі (14,8%) та сусідом (13,8%). Водночас, за словами експертів, негативне сприйняття українцями ЛГБТ-співгромадян спричинене тим, що лише 4,9% опитаних мають серед своїх знайомих геїв, лесбійок, бісексуалів або трансґендерів.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter