Британська компанія розробила сервіс для захисту жінок під час прогулянок на самоті

Дата: 10 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Новий сервіс Walk Me Home (“Проведи мене додому”), який розробила британська телекомунікаційна компанія BT Group, дозволить жінкам приєднуватися до системи GPS-спостереження під час прогулянок. Додаток стане в пригоді любителькам прогулянок на самоті.

Про це розповів виконавчий директор компанії Філіп Янсенповідомляє BBC.

Джерело: Getty Images

Трекер працює як додаток для мобільного телефону, основною функцією якого є виклик екстрених служб країни, якщо жінка вчасно не прийде в кінцевий пункт призначення. У додатку можна ввести свою домашню адресу та інші потрібні місця.

Перед тим як піти на прогулянку, користувачки повинні будуть запустити додаток або зателефонувати чи відправити SMS за номером 888. Це дозволить трекеру почати GPS-відстеження.

Додаток розрахує приблизний час, який користувачка має витратити на дорогу. У момент, коли жінка вже має дійти до кінцевої точки, вона отримає повідомлення від трекера. Якщо вона не відповість, сервіс викличе екстрені служби.

Виконавчий директор компанії BT Group Філіп Янсен переконаний, що існування такої служби має суттєво зменшити кількість злочинів, адже вона працюватиме швидко. Це буде на багато ефективніше ніж коли друзі та рідні почнуть дзвонити у поліцію, виявивши що людина зникла.

За словами Філіпа Янсена, для повноцінного запуску Walk Me Home, цей сервіс ще потрібно протестувати та знайти фінансування.

Сервіс розробили після того, як світ дізнався історію вбивства 33-річної Сари Еверард. Слідство встановило, що в ніч на 3 березня 2021 року колишній поліцейський елітного підрозділу Лондона Вейн Казенс затримав дівчину, коли вона поверталася додому з роботи, нібито через порушення карантинних обмежень.

Потім експоліцейський надягнувши на неї наручники, посадив жінку в орендоване авто. Казенс заявив Еверард, що відвезе її до відділку для допиту, а насправді завіз у лісосмугу за межами Лондона, де зґвалтував і задушив, а тіло спалив. Останки дівчини знайшли тільки через тиждень.

Казенса затримали в його будинку 9 березня. Чоловік на суді визнав свою провину, його засудили до довічного позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter