Британія виступила проти спроби Росії провести таємне голосування в ООН щодо псевдореферендумів в Україні 

Дата: 08 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Постійна представниця Великої Британії в ООН Барбара Вудворд виступила проти пропозиції Росії організувати таємне голосування в Генеральній Асамблеї за резолюцію із засудженням псевдореферендумів на окупованих територіях України та їхньої анексії. 

Про це пише Reuters. 

Постійна представниця Великої Британії в ООН Барбара Вудворд / Фото: Reuters

У п’ятницю Велика Британія відхилила заклик Росії до таємного голосування в Генеральній Асамблеї ООН наступного тижня. Воно стосуватиметься того, чи варто засуджувати кроки Москви щодо анексії чотирьох частково окупованих областей України – Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької –, і попросила орган із 193 членів проголосувати публічно.

Генеральна Асамблея збирається проголосувати за проєкт резолюції, яка засуджує “незаконні так звані референдуми” та “спробу незаконної анексії” чотирьох областей України. Орган також підтверджує суверенітет, незалежність, єдність і територіальну цілісність України та закликає держави не визнавати дії Росії.

У листі до держав ООН на початку цього тижня посол Росії в ООН Василь Небензя виступив за проведення таємного голосування, стверджуючи, що через “західне лобіювання” [країнам-членам]” може бути “дуже важко висловлювати позицію публічно”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter