Бранця Кремля Марченка визнали політв’язнем

Дата: 04 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Російський правозахисний центр “Меморіал” визнав українця Олександра Марченка, який наразі перебуває за сфабрикованими звинуваченнями в СІЗО в Краснодарі, політв’язнем. 

Про це йдеться на сайті організації. 

Правозахисники дійшли висновку, що позбавлення Марченка свободи мотивоване, з одного боку, антиукраїнською кампанією російської влади, а з іншого – її прагненням обґрунтувати тезу про масштабні зовнішні загрози безпеці країни новими штучними “шпигунськими” справами.

“Правозахисний центр “Меморіал”, згідно з міжнародним керівництвом щодо визначення поняття “політичний в’язень”, визнає таким Олександра Марченка”, – йдеться в повідомленні. 

Як відомо, у жовтні рідні Марченка попросили Володимира Зеленського занести чоловіка до списку наступного обміну.

ZMINA тоді докладно розповідала, як у грудні минулого року українець вирушив до окупованого Донецька, аби подати документи на повернення викраденого автомобіля, який на початку бойових дій залишив у місті на станції технічного огляду.

Згодом Олександра затримали представники так званої “ДНР”, вибивали з нього свідчення та зізнання в нібито співпраці з СБУ. Потім його передали російським силовикам, які відправили його до Краснодара, де Марченко перебуває досі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter