Бойовики втретє затримали Григорія Сінченка: хлопець поїхав на Донбас, щоб помститися за катування

Дата: 30 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Проросійські бойовики з так званої “ДНР” втретє схопили 29-річного Григорія Сінченка.

Про це повідомила мама хлопця Тетяна Гулевська в коментарі “Донбас.Реалії”.

Уперше Сінченко заарештували в Донецьку у 2016 році. Його звинувачували в партизанській діяльності проти так званої “народної республіки”, зберіганні зброї, підривах телефонних веж. За словами матері, бойовики застосовували до нього тортури: катували електрострумом, підвішували до стелі за викручені руки, душили, били так, що розірвалася легеня.

У грудні 2017 року його разом із 74 бранцями обміняли й він повернувся до України, однак після цього, попри заперечення матері, вирішив помститися бойовикам та поїхав назад на окуповану територію. Згодом його знову затримали “спецслужби ДНР”, однак у травні поточного року Сінченко зміг утекти.

“По місцевому телеканалу новину про втечу крутять у зведеннях “МВД”. Тим, хто вкаже, де він переховується, обіцяють нагороду. Представники спецслужб були вдома в моєї мами. Погрожували їй, мені, сину, казали: якщо знайдуть, не випустять живим”, – розповіла тоді мати бранця.

Наразі, за словами Гулевської, точної інформації про місцеперебування Григорія немає. 

“Схопили в понеділок, 29 червня. Таку інформацію надав наш адвокат, який перебуває в Донецьку. За його даними, мого сина зараз утримують на території місцевого ІТТ, але точної інформації про його місцезнаходження немає. Ми переживали, що Григорія могли навіть убити. Але насправді він дивом утік. Декілька разів телефонував мені: просив допомогти з поверненням на мирну частину країни. У вівторок, 30 червня, йому мали б передати речі, необхідні для повернення, проте напередодні сина знову схопили. Ми боїмося, що йому загрожує фізична розправа та чергові тортури”, – повідомила вона. 

Водночас відомо, що тиждень тому бойовики схопили сестру Сінченка Ольгу, адже думали, що вона знає щось про місцеперебування родича.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter