Бойовики відпустили з готелю в окупованій Горлівці членів місії ОБСЄ

Дата: 19 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

В окупованій Горлівці бойовики розблокували готель, у якому напередодні закрили членів моніторингової місії ОБСЄ. Від них вимагали відпустити затриманого 13 жовтня українськими військовими бойовика “ЛНР”. 

Про це повідомили в ОБСЄ. 

Готель, який заблокували бойовики. Фото: телеграм-канал бойовиків “Донбасс сегодня”

Майже о 16-й годині 18 жовтня монітори помітили, що ланцюг із замком, який напередодні повісили на ворота бойовики, зникли. Перед будівлею спостерігачі побачили встановлений раніше намет, однак людей і автівок поблизу не зафіксували. 

Місія безперешкодно почала патрулювання та згодом повернулася до офісу. 

Передова патрульна база в готелів у Горлівці є офісом місії, на який поширюються відповідні імунітети та привілеї. Необмежений і безумовний доступ до всіх районів, як наголошували в ОБСЄ після блокування роботи моніторів, є критично важливим. 

Нагадаємо, що 13 жовтня в районі КПВВ “Золоте” на підконтрольній українському уряду частині Луганщини військові затримали громадянина РФ Андрія Косяка. Бойовики стверджують, що затриманий є їхнім представником у Спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню (СЦКК) та входив до групи з розмінування. Водночас у СБУ переконують, що під приводом розмінування озброєний чоловік проводив розвідку. 

Косяка, який родом з Алчевська, також підозрюють у скоєнні умисного вбивства у 2010 році.

Саме його звільнення вимагали бойовики. 

Фотографія обкладинки: milnavigator

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter