Бойовики, ймовірно, тримають у колонії в Оленівці поліцейську з Маріуполя Мар’яну Чечелюк

Дата: 02 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

З травня бойовики так званої “ДНР” тримають у полоні 22-річну Мар’яну Чечелюк, яка працювала в поліції Маріуполя.

Про це в соцмережах повідомили близькі та рідні дівчини, зокрема її подруга Катерина

За словами близьких, Чечелюк до початку повномасштабного вторгнення пропрацювала декілька місяців слідчою в поліції Маріуполя. З кінця лютого дівчина була в місті та допомагала людям, а потім разом із сестрою опинилась на території заводу “Азовсталь”. 

1 травня через гуманітарний коридор, який спрацював уперше з початку вторгнення, вдалося вивезти із заводу сотню жінок і дітей, серед яких були й Мар’яна із сестрою.

Невдовзі вони опинились у селі Безіменному, де росіяни облаштували фільтраційний табір, зокрема в школі. О 21-й годині Чечелюк затримали та забрали до окупованого Донецька, де помістили в СІЗО, а звідти відправили до колонії в Оленівку. 

Достеменно не відомо, де зараз перебуває полонена.

Подруга Чечелюк каже, що причиною затримання дівчини стала її робота в правоохоронних органах. Водночас, ймовірно, батько полоненої Віталій Чечелюк, каже, що досі не розуміє причини затримання. 

“До війни працювала в поліції лише два місяці слідчою. Навіщо затримали? І тримають так довго, коли інших лише місяць!” запитує він. 

Віталій та Мар’яна Чечелюки. Фото: фейсбук-сторінка Віталія Чечелюка

Нагадаємо, що російські окупаційні війська відвезли до фільтраційних таборів, що поблизу Маріуполя по лінії Мангуш – Нікольське – Ялта, десятки тисяч людей. 

Ті, хто пройшов через так звану фільтрацію, розповідають, що росіяни катують затриманих, зокрема, електричним струмом, тримають у нелюдських умовах та принижують. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter