Бойовики “ДНР” оголосили збір резервістів в ОРДО

Дата: 16 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Бойовики “ДНР” 14 травня оголосили про проведення “контрольного збору” жителів ОРДО, зарахованих до “мобілізаційного резерву”. Крім того, оголошено навчання силовиків.

Про це повідомляють “Новини Донбасу” з посиланням на “указ” ватажка окупаційної адміністрації ОРДО Дениса Пушиліна.

Згідно “документу”, буде проведено “контрольне оповіщення з явкою громадян, які перебувають в запасі”. Збір резервістів на території “ДНР” запланований на 17 та 18 травня. Його мета — “контроль наявності громадян, які перебувають в запасі та приписані до військових частин, комплектування підрозділів мобілізаційного резерву”.

Окремим пунктом так званому “міністерству внутрішніх справ ДНР” доручено сприяти “у розшуку і доставлення до місця проведення контрольної явки громадян, які перебувають запасі, в разі їх неявки в терміни, зазначені в повістках відділів військового комісаріату, без поважних причин”.

Крім того, з 17 по 22 травня бойовики “ДНР” вирішили організувати навчання, які називають перевіркою ефективності “силових структур”, “міністерства охорони здоров’я” та “міністерства транспорту” “з вирішення кризових ситуацій в разі можливих зовнішніх загроз з боку України”

Аналогічні навчання оголосили й бойовики “ЛНР”. За словами ватажка “ЛНР” Леоніда Пасічника, під час навчань планують відпрацювати сценарії реагування на “можливі загрози техногенного та природного характеру, дії диверсійних груп і обстріли з боку збройних формувань України”

Фото обкладинки: AFP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter