Бойовики чотири дні не пропускають додому двох людей

Дата: 15 Червня 2020
A+ A- Підписатися

У районі КПВВ “Мар’їнка” вже чотири доби бойовики утримують перед своїм блокпостом двох людей, не дозволяючи їм проїхати додому. 

Про це повідомили прикордонники.

За потреби, як повідомили в Держприкордонслужбі, прикордонники зі складу Об’єднаних сил готові повернути на контрольовану територію цих людей. Водночас, як наголосили у відомстві, 15 червня охочих перетнути КПВВ не було. 

Схожа ситуація й на КПВВ “Станиця Луганська”, де 15 червня п’ятеро осіб пішли в бік окупованої території, однак згодом їм довелося допомогти повернутись, адже бойовики заблокували дорогу. У вихідні через КПВВ відновили пропуск людей, а тому на контрольовану територію перейшло 165 громадян, серед яких 36 абітурієнтів. Також 136 громадян вирушили у зворотному напрямку, водночас чотирьох з них бойовики не пропустили без пояснення причин.

14 червня, як розповіли прикордонники, трапилася нестандартна ситуація, коли чоловік, що прямував у бік тимчасово окупованого Луганська, вирішив у незвичний спосіб передати речі своїй матері. Перебуваючи в “сірій зоні”, він залишив на зупинці сумку та прикрив її інформаційним плакатом “Обережно міни”. Незвичну річ помітили працівники МКЧХ та повідомили прикордонників.

Нагадаємо, що з 15 червня Кабмін вирішив відновити роботу всіх КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Росією Кримом. Окупанти в Криму з 15 червня збираються послабити карантинні обмеження, зокрема для приїжджих з регіонів Росії.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter