Бойовика, який розвідував позиції ЗСУ на Запорізькому напрямку, засудили до 15 років увʼязнення

Дата: 24 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці зібрали докази вини ще одного учасника терористичної організації “ДНР”, який воював проти України. Зрештою його засудили до 15 років позбавлення волі.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними слідства, засудженим є мешканець Донеччини, який після 24 лютого цього року добровільно приєднався до лав підконтрольної РФ “народної міліції “ДНР”. Потім його призначили навідником мотострілкового батальйону 1-го армійського корпусу РФ.

На початку повномасштабного вторгнення чоловік вступив до лав окупаційних угруповань Південного військового округу РФ, де брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони у Донецькій та Луганській областях.

У вересні цього року його перекинули на південний фронт для здійснення розвідки бойових позицій ЗСУ на Запорізькому напрямку, де вже під час першого розвідвиходу ворожу групу знищили українські захисники на території Пологівського району, а сам бойовик потрапив у полон.

За матеріалами СБУ суд призначив йому покарання у вигляді 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

На підставі доказової бази суд визнав фігуранта винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що суд визнав винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань мешканця Луганщини, який воював на боці бойовиків-еленерівців. 20-річного жителя міста Суходільськ засудили до 10 років увʼязнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter