Бойовики не дали відремонтувати пішохідний міст у Станиці Луганській

Дата: 25 Березня 2019
A+ A- Підписатися

Будівельна бригада не змогла почати роботи з ремонту пошкодженого пішохідного мосту в Станиці Луганській, адже підконтрольні Росії бойовики не припинили обстрілів. 

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко.

26 українських будівельників і 13 одиниць будівельної техніки виїхали до зруйнованого російськими військами і бойовиками мосту в Станиці Луганській, аби розпочати реконструкцію цього об‘єкту. Напередодні Україна надіслала дипломатичну ноту країнам нормандського формату про вимогу від РФ дотримуватися режиму тиші на час проведення робіт, проте це прохання проігнорували. 

Про готовність до ремонту мосту, який зруйнували ще у 2014 році, проте досі використовують для пішохідного сполучення, говорили й в Об‘єднанні оперативного штабу ЗСУ; на місті робіт були присутні представники ОБСЄ. 

Представники ОБСЄ ще на початку року показали, як люди переходять міст у Станиці Луганській 

“На жаль, РФ не дала жодної відповіді на запит України забезпечити режим тиші. Ми очікуємо від ОБСЄ і країн нормандського формату чіткого публічного звернення до РФ з вимогою припинити блокувати вирішення гуманітарних проблем Донбасу”, – написала Геращенко. 

Вона додала, що зараз ситуація на мосту “просто катастрофічна”:

“Разом зі снігом зійшли всі ті дощечки, залишки сходів, парапети, які бойовики називали “мостом”, й це реально пекельна дорога, яку щодня вимушені долати тисячі українців. Щороку під час переходу цими руїнами гинуть люди, старенькі ламають руки-ноги”.

Зазначимо, що міст у Станиці Луганській – єдиний КПВВ на лінії розмежування в Луганській області. Після обстрілів зруйнований міст не придатний для використання, проте його досі продовжують експлуатувати. 

Як відомо, погані умови КПВВ на Донбасі стають причиною смерті людей. Нещодавно в чергах там померли двоє пенсіонерів, у них діагностували інфаркт. Їхні смерті стали одними з десятків подібних за останній час. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter