Близьких родичів загиблих на фронті пропонують не мобілізовувати

Дата: 22 Червня 2022
A+ A- Підписатися

На розгляд Верховної Ради внесли законопроєкт, який дозволить звільнити від мобілізації близьких родичів загиблих чи зниклих безвісти на війні. 

Про це йдеться у карті документа на сайті парламенту. 

Фото: Volodymyr Petrov

Авторами законопроєкту стала група депутатів, зокрема Мар’яна Безугла, Павло Фролов, Олександр Бакумов, Євгенія Кравчук, Ігор Фріс, Галина Третьякова та інші. 

До близьких родичів вони пропонують віднести чоловіка, дружину, сина, доньку, батька, матір, діда, бабу або рідних (повнорідних та неповнорідних) брата чи сестру.

Згідно з законопроєктом родичі загиблих чи зниклих безвісти можуть бути добровольцями, призваними за їхньою згодою за місцем проживання. 

З 2016 року призову на військову службу під час мобілізації не підлягають військовозобов’язані жінки та чоловіки, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час проведення антитерористичної операції. Одна з авторок законопроєкту Мар’яна Безугла пояснює, що депутати мали на меті урівняння прав родичів, чиї близькі загинули під час відсічі й стримуванні збройної агресії Росії. 

Нагадаємо, що 24 лютого указом президента в Україні у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації оголошено мобілізацію. Відтоді відтермінування від призову на військову службу дозволили отримувати учням професійно-технічних училищ та їхнім викладачам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter