Близько двох сотень російських військових втекли у ліс на Харківщині, аби сховатись від командування після боїв під Ізюмом

Дата: 20 Червня 2022
A+ A- Підписатися

На території Борівської громади на Харківщині близько двох сотень російських солдатів втекли до лісу та переховуються після боїв під Ізюмом.

Про це повідомили у Борівській селищній раді. 

Пейзажі Харківщини. Фото: Sergei Rzhevsky

Територію Борівської громади російські військові контролюють з середини квітня. Останніми днями у населених пунктах громади не йдуть бойові дії, однак територією проходить багато ворожих військ і техніки. 

До прикладу, у село Гороховатка зайшла велика кількість російських військових, які брали участь у боях під Ізюмом.

“Звідти вони повернулися поранені, брудні, голодні й злі, з пошкодженою технікою. Розселилися по селу для тимчасової реабілітації”, – розповідають у громаді. 

Пошук у лісі біля села близько 200 російських дезертирів, за словами місцевих, проводить російське командування.

Водночас з куп‘янського напрямку через Борову, Піски-Радьківські й далі в бік Донецької області йдуть нові колони окупантів: “Такий самий рух “новобранців” відбувається з Луганської області через Чернещину, Дружелюбівку на Лиман. Частина військ залишається у лісах поблизу села Піски-Радьківські”.

У Боровій, як розповіли тамтешні посадовці, росіяни продовжують заселяти у квартири та будинки цивільних, які тимчасово виїхали у зв‘язку з воєнними діями й окупацією, переселенців з Донецької та Луганської областей.

“Це поки що поодинокі, але реальні випадки. Відомо про заселення людей зі Святогірська, Сєверодонецька, Лиману у квартири по провулку Миру та на 14-му кварталі, а також у будинки по вулиці Східній і провулку Майстрів. Подібні випадки є і в Підлимані”, – зазначають у селищній раді. 

Нагадаємо, що нещодавно кореспондент ZMINA побував у селі Циркуни під Харковом та дізнався про викрадення там росіянами дев’ятьох чоловіків. Їх доля досі лишається невідомою. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter