Блокпости і військова активність в Криму через російські навчання?

Дата: 08 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв вважає, що Росія проводить військові навчання на півострові, у зв’язку з чим по Криму встановлені скрізь блокпости і велике скупчення військової техніки.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві 8 серпня, передають “Крим.Реалії”.

“Так само, як ми проводимо свої навчання на території України і Херсонської області зокрема, особливо останні – “Південний вітер”, такі ж навчання проводить Росія на нашій території в Криму. І, починаючи від сьогодні, там йдуть навчання “Північний Кавказ 2016″. Зрозуміло, що це відповідний наплив військової техніки, це відпрацювання блокпостів – аж до Сімферополя понаставляли. Йде штатна ротація військ”, – сказав Гордєєв.

Раніше в коментарі Крим.Реалії версію навчань також озвучив глава Генштабу Міноборони України Владислав Селезньов.

Нагадаємо, з ранку 7 серпня російські служби на території анексованого Криму з невідомих причин перестали пропускати автотранспорт і пасажирів на територію півострова. Через кілька годин російська сторона відновила пропуск у Джанкої (“Чонгар”). Напруженість і частково перекриті пункти пропуску на адмінкордоні зберігаються і 8 серпня.

Напередодні російські ЗМІ стали поширювати інформацію про нібито стрілянину на адмінкордоні з Кримом без офіційного підтвердження цієї інформації. Також з’явилися повідомлення про дії нібито диверсантів Збройних сил України на території анексованого півострова.

8 серпня жителі півострова стали повідомляти про встановлення блокпостів по всьому Криму. Пізніше з’явилася непідтверджена інформація про те, що на півострові йдуть пошуки втікачів дезертирів зі зброєю.

Російська сторона ситуацію досі не коментує.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter