Чеченські блогери, що мешкають за кордоном, заявляють про масові викрадення своїх родичів

Дата: 26 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Чеченські блогери, які живуть за кордоном, повідомляють про масові викрадення своїх родичів та тезок, які лишилися на батьківщині. Мова йде про десятки зниклих людей.

Про це повідомляє “Кавказ. Реалії”.

Джерело: facebook.com/vayfond

Блогер та директор правозахисної організації Human Rights Center Ichkeria Аслан Арцуєв розповів про викрадення своїх родичів та тезок у Чечні 22 грудня. 

22 грудня викрали чергових чеченців. Цього разу ними знову виявилися мої колишні родичі. Деякі з них мої тезки, деякі не мають жодного стосунку до мого прізвища. Двоє із затриманих – люди з інвалідністю”, – розповів Арцуєв.

 

Він додав, що його “колишній родич” передав його батькам голосове повідомлення з проханням записати ролик, в якому Арцуєв заперечуватиме зв’язок із затриманим. Блогер підкреслив у своєму ролику, що не треба катувати людей, які не мають до нього жодного стосунку

Впродовж тижня ще кілька чеченських блогерів розповіли про аналогічні ситуації. Про викрадення своїх родичів розповів блогер Тумсо Абдурахманов, який проживає у Швеції. За його словами, чеченські силовики викрали його двоюрідних та троюрідних дядьків, братів, сестер та племінників. Тумсо часто критикує главу республіки Рамзана Кадирова. 24 грудня він розповів про викрадення родичів дружини: її матері та сестри. Торік на нього скоїли напад в його помешканні у Швеції. 

20 грудня про викрадення рідних заявив блогер Хасан Халітов, який виїхав у Туреччину. Він розповів телеканалу “Дождь”, що не знає, де перебувають його батько та брати, а згодом заявив про зникнення ще п’яти своїх родичів. 

Блогер Мінкаїл Малізаєв, який живе в Німеччині, розповів, що всіх його родичів по лініях матері та батька викрали. Йому на телефон невідомі надсилали фотографії матері та сестри. 

Про масові викрадення повідомила у фейсбуці також чеченська правозахисна організація “Вайфонд”. Крім того, викрали родичів засновника організації Мансура Садулаєва.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter