Близько 180 шкіл будуть закриті до нового навчального року – Гриневич

Дата: 25 Серпня 2016
A+ A- Підписатися

Близько 180 шкіл будуть закриті до нового 2016 – 2017-го навчального року.

Про це в ефірі Громадського радіо заявила міністр освіти Лілія Гриневич.

“Близько 180 шкіл будуть закриті до нового навчального року. Це ті школи, які мають менше ніж 25 дітей, тобто дійсно дуже маленькі”, – розповіла вона, додавши, що через демографічну кризу діти не підуть до близько 100 шкіл. 

Найбільше шкіл закриється у Івано-Франківській, Львівській та Чернігівській областях.

За словами міністра освіти, позиція міністерства щодо опорних шкіл не змінилась (опорна школа – це школи, куди звозитимуть дітей з різних населених пунктів, аби вони здобували якісну середню освіту – ред.).

“Початкова школа, яка б вона не була маленька, має бути близька до місця проживання дитини. Результати ЗНО нам вкотре демонструють, що діти з села мають набагато мені шанси добре скласти ЗНО і вступити на бюджет, ніж діти з міста. Це означає, що у нас неякісна освіта в сільській місцевості в старших класах. Тому що один вчитель часто викладає по п’ять предметів”, – розповіла Гриневич.

“Тому, вибачте, але нам доведеться понижувати ступінь школи і возити цих старшокласників в опорні школи. Уряд дав 600 мільйонів на автобуси і обладнання опорних шкіл. З 1 вересня відкриваються 143 опорні школи”, – додала вона.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter