Благодійників, які доставляли у Гуляйполе гумдопомогу, врятувало від попадання під російський обстріл пробите колесо

Дата: 06 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На початку травня благодійники, які доставляли гуманітарний вантаж до Гуляйполя на Запоріжжі, уникнули попадання під російський обстріл, лагодячи на блокпосту пробите колесо. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Гуляйполе вже понад рік знаходиться фактично на лінії фронту, а загарбники не полишають спроб захопити місто, яке є стратегічно важливим для стримування російської агресії. 

У населених пунктах поблизу Гуляйполя як й у ньому самому немає світла й води, а внаслідок постійних атак зруйнована інфраструктура та більшість будинків. 

“Мешканці вкрай виснажені виживанням під майже щоденними авіаударами. В таких же умовах несуть цілодобову службу й поліцейські”, – розповідають правоохоронці. 

1 травня до Гуляйполя поїхали голова запорізької обласної профспілкової організації атестованих працівників поліції ОВС Віктор Нестеренко та представник громадської організації “Волонтерський центр Запоріжжя” Янніс Хрімліс. Останні у цей день ще й святкував день народження. 

На виїзді з Запоріжжя в автівці волонтерів пошкодило колесо, на полагодження якого вони витратили 40 хвилин. По приїзду до Гуляйполя вони дізнались, що у цей самий час російські військові завдали три авіаційні удари по місту. В результаті цього знову були зруйновані житлові будинки, а четверо людей отримали важкі поранення. 

Нагадаємо, що на початку року з Донеччини поліції вдалось евакуювати дві сім’ї з дітьми. У цей момент росіяни поцілили в будинок однієї з родин. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter