Благодійний фестиваль “Songs for Freedom” зібрав 12 тисяч гривень для дітей кримських політв’язнів

Дата: 03 Березня 2020
A+ A- Підписатися

На допомогу дітям кримських політв’язнів під час другого благодійного фестивалю “Songs for Freedom”, який відбувся 27 лютого в Києві, зібрали 12 з половиною тисяч гривень.

Про це на пресбрифінгу в Українському кризовому медіацентрі розповіли організатори фестивалю.

“Цей фестиваль – частина беззбройного опору окупації. Це чергове нагадування про річницю подій, про те, що Крим продовжує чинити спротив. Залучення до цієї теми творчої молоді – щоб через музику привернути увагу суспільства до репресій, які продовжують відбуватися на окупованому півострові, та нагадати про цінність свободи. Молодь має розуміти, що за свою свободу потрібно боротися”, – розповів Ескендер Барієв, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру.

Ескендер Барієв нагадав, що зараз у колоніях та СІЗО окупованого Криму – 93 особи, ув’язнені з політичних мотивів. Із них 69 – кримські татари.

“Ми залучаємо артистів, щоб вони через музику нагадали, що свобода – це велика цінність. Немає великої різниці між особистою та творчою свободою і свободою України. Коли ми боремося за Крим – ми боремося і за самих себе і навпаки”, – зазначив Артур Харитонов, президент громадської організації “Ліберально-демократична ліга України”.

На сцені фестивалю виступили молоді українські виконавці, зокрема учасники й фіналісти “Голосу країни”, “Х-фактора” та відбору на Євробачення: Art Demur, Gio Dara, Ольга Жмурина та Square Universe Band, Shatur-Gudur, Олександр Ілюха, Svitlana Sugak (гурт “Поророка”), Nathalie (гурт “Vinok”), Маргарита Двойненко та Маша Стопник.

Артисти виступили безкоштовно, а майданчик надав 60-відсоткову знижку на свої послуги. Більшості гостей фестивалю було близько 20 років. Благодійні внески у “відкриту касу” становили від 50 гривень.

Організатори зазначають, що зібрана сума коштів досить символічна, але найбільшу вагу має вияв солідарності з політв’язнями та кримськотатарським народом, яку люди висловили в такий спосіб.

Фестиваль планують проводити і наступного року – у більшому масштабі та залучати до нього топартистів, медійних партнерів і бізнес-спонсорів. Організатори відкриті до пропозицій співпраці.

Фестиваль ініціювали ГО “Ліберально-демократична ліга України”, Меджліс кримськотатарського народу та Кримськотатарський ресурсний центр. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter