Біля штаб-квартири ООН виклали тисячі дитячих ранців: навіщо?

Дата: 12 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Минулого року у світі внаслідок військових конфліктів загинули 3 758 дітей. 

Про це повідомляє ЮНІСЕФ.

Тисячі ранців, що нагадують про цінність життя

3 758 – саме стільки дітей загинули у зонах конфліктів минулого року. ??Саме стільки шкільних ранців ЮНІСЕФ розмістив перед штаб-квартирою ООН у Нью-Йорку, як послання усім світовим лідерам і нагадування про цінність дитячих життів. В Україні, за даними Моніторингової місії ООН, з 14 квітня 2014 року до 6 вересня 2019 року внаслідок бойових дій на Донбасі було вбито 147 дітей, ще 370 отримали поранення…Моніторингова місія ООН з прав людини / UN Human Rights Monitoring Mission#ChildrenUnderAttack

Gepostet von UNICEF Ukraine am Donnerstag, 12. September 2019

Задля привернення уваги до дитячих смертей у зонах військових конфліктів активісти провели акцію під стінами ООН у Нью-Йорку. Вони виклали на газоні перед штаб-квартирою організації понад три тисячі шкільних ранців, як нагадування про цінність дитячих життів. Інсталяція пробуде у Нью-Йорку до 10 вересня, а потім рюкзаки відправлять на підтримку дитячої освіти у різні куточки світу. 

Згідно Щорічної доповіді Генерального секретаря ООН про дітей і збройних конфліктів по 2019 рік, в минулому році в зонах конфліктів вбили та поранили  більше 12 тисяч дітей – це найбільша кількість з тих пір, як ООН почала вести подібну статистику. При цьому мова йде тільки про перевірених випадки – реальна кількість дитячих смертей і поранень, ймовірно, буде значно більшою, відзначають в ЮНІСЕФ.

Інсталяція біля штаб-квартири ООН з висоти пташиного польоту

Експерти наголошують, що найбільше дитячих жертв в збройних конфліктах тягне за собою постійне масштабне використання вибухової зброї, зокрема повітряних атак, мінометів, саморобних вибухових пристроїв, ракетних атак, касетних боєприпасів і артилерійських обстрілів

У організації нагадали, що в Україні, за даними Моніторингової місії ООН, з 14 квітня 2014 року до 6 вересня 2019 року внаслідок бойових дій на Донбасі вбили 147 дітей, ще 370 отримали поранення.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter