Біля агентства ООН у Кенії повісився біженець з Уганди

Дата: 02 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Біля агентства ООН у справах біженців у Найробі (Кенія), не дочекавшись допомоги, вчинив самогубство біженець з Уганди. 

Про це повідомляє місцеве видання The Star.

28-річний Анесте Мевру скоїв самогубство ще у квітні. За словами його друзів, він ішов до будівлі агентства, щоб попросити їжі, проте зіткнувся з поліцією, яка почала його бити.

“Він залишив нас там, де ми спали, і став просити їжі, але поліцейські почали бити його палицями”, – розповів біженець з Конго Джером Сумбу. 

Тіло чоловіка висіло на дереві біля будівлі агентства ООН близько двох годин, поки поліція не відвезла померлого до морга. Біженці, які товаришували з померлим, розповіли, що під час епідемії коронавірусу їм стало складніше отримувати допомогу, адже скоротилася кількість допомоги та людей, які її роздають.

На ситуацію із самогубством вже відреагували в ООН. На сайті агентства в справах біженців заявили, що глибоко стурбовані та засмучені смертю чоловіка. 

“Наші думки й співчуття з його сім’єю і друзями. Ми перебуваємо в тісному контакті з кенійською поліцією, яка почала розслідування, щоб з’ясувати обставини його смерті”, – йдеться в повідомленні. 

Водночас низка профільних медіа повідомляє про те, що чоловік шукав притулку в Кенії, адже на батьківщині не відчував себе в безпеці через сексуальну орієнтацію. Одностатеві стосунки в Уганді, звідки він приїхав, є злочином, який карається тюремним ув’язненням аж до довічного терміну.

Як відомо, нещодавно в ООН виступили із заявою, в якій наголосили, що, якщо не допомогти бідним країнам пережити пандемію, на весь світ чекають конфлікти, голод і злидні. Організація закликала міжнародну спільноту виділити на ці цілі 6,7 млрд доларів, адже, за даними експертів, пік пандемії в більшості бідних країн настане за кілька місяців, проте вже мільйони людей втратили роботу і залишилися без засобів до існування.

Нагадаємо, за словами директора всесвітньої продовольчої програми ООН Девіда Бізлі, пандемія коронавірусу може спричинити голод “біблійних масштабів”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter