Більшість мешканців стацвідділення Заставнівського терцентру взагалі не виходять на вулицю

Дата: 06 Жовтня 2016
A+ A- Підписатися

Більшість мешканців стаціонарного відділення Заставнівського районного терцентру соціального обслуговування (с. Кострижівка, Чернівецька область) взагалі не виходять на вулицю.

Як повідомляє прес-служба Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, таку ситуацію зафіксували під час візиту монітори Національного превентивного механізму (НПМ).

Відділення розташоване на четвертому поверсі, і люди на візках не можуть самостійно вийти на вулицю. Окрім цього, вхідні двері відділення зачинені на замок, переконалися монітори НПМ у ході візиту без попередження.

Не рятує ситуацію і наявність у відділені ліфта.

Моніторингова група зазначила, що практика розташування стацвідділень у багатоповерхових будівлях існує практично у всіх населених пунктах країни, зокрема, і у Сторожинецькому районному територіальному центрі (с. Михальча, Чернівецька область). Втім, керівництво цього відділення з відповідальністю поставилося до розміщення людей на поверхах. Там на першому поверсі живуть люди, які пересуваються на інвалідних візках і можуть самостійно вийти на прогулянкові дворики.

А підопічні стаціонарного відділення “Наш дім” Сторожинецького районного територіального центру (с. Малий Кучурів, Чернівецька область) не мають жодних проблем із прогулянками на свіжому повітрі, оскільки відділення розташоване в одноповерховому приміщенні колишнього панського маєтку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter