Більшість українців підтримують вакцинацію своїх співгромадян на тимчасово окупованих територіях

Дата: 11 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Більшість опитаних респондентів вважають, що Україна має забезпечити вакциною свої громадян на тимчасово окупованих територіях (ТОТ). 

Такі результати соціологічного опитування Info Sapiens, яке було проведено замовлення Школи політичної аналітики НаУКМА. 

За таку політику держави погодилися 24% та частково погодилися 15%. Категорично не погоджуються – 26%, а частково таку підтримку своїх своїх співмешканців не підтримують 10%. 

Ще 10% респондентів відмовилися відповідати на це питання. 

Польовий етап соцопитування тривав з 6 по 27 липня 2021 року. Опитування проводилося в межах всеукраїнського Омнібусу Info Sapiens з донабором респондентів.

Соціологи провели 1 000 особистих інтерв’ю вдома у респондента з використанням планшетів (САРІ) та здійснили 1 000 телефонних інтерв’ю (САТІ). 

У дослідженні немає даних з тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим та частини Донецької та Луганській областей. Максимальна теоретична похибка не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, у вересні Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови, що встановлюють нові карантинні правила для запобігання поширенню COVID-19. Зміни також зачепили перетин адміністративного кордону Криму з материковою частиною України.

Міністерство охорони здоров’я України пропонує кримчанам вакцинуватися на материковій частині країни препаратами, що вже пройшли сертифікацію ВООЗ, у шести пунктах у Херсонській області.

На початку вересня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оприлюднило мапи з маршрутами та адресами пунктів вакцинації проти COVID-19 для кримчан, які перетинають адміністративний кордон з материковою Україною через КПВВ “Чонгар” і “Каланчак”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter