Більшість українців досі вважають, що завдання жінки – дбати про дім та сім’ю

Дата: 06 Березня 2020
A+ A- Підписатися

83% опитаних українців вважають, що найважливіше завдання жінки – дбати про дім та сім’ю, а 75% вважають головним “чоловічим” завданням заробіток грошей. 

Такі дані опитування, проведеного Соціологічною групою “Рейтинг” протягом лютого 2020 року.

78% опитаних погоджуються з тим, що жінки частіше, ніж чоловіки, ухвалюють рішення з огляду на свої емоції, 67% згодні з тим, що неприпустимо, коли чоловіки плачуть (25% не погоджуються), а 68% згодні, що жінки мають менше свободи через сімейні зобов’язання (27% не погоджуються).

“У динаміці з 2015 року спостерігається поступове зменшення кількості тих, хто вважає, що готуванням, господарством та вихованням дітей частіше займається жінка. Попри це зростає кількість тих, хто вважає, що жінки мають більше вільного часу, головують у сім’ї та заробляють більше грошей. Цікаво, що в розподілі таких ролей, як готування, заняття господарськими справами та виховання дітей, думки чоловіків не сильно різняться від думок жінок. Натомість стосовно головування в сім’ї та заробітку грошей спостерігається цілком протилежне бачення цих ролей в обох статей”, – розповіли дослідники. 

Водночас соціологи додали, що з тезами про те, що жінки частіше ухвалюють свої рішення під впливом емоцій, щодо припустимості плачу з боку чоловіків, меншої кількості свободи жінок через сімейні обов’язки та меншої зацікавленості жінок в обійманні відповідальних посад погоджувалися частіше саме жінки, а не чоловіки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter