Більшість померлих від коронавірусу в Україні мали цукровий діабет – МОЗ

Дата: 01 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Більшість летальних випадків від нової коронавірусної інфекції в Україні сталася серед людей з цукровим діабетом.

Про це сьогодні під час щоденного брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Він розповів, що на сьогодні в Україні зафіксовано 17 летальних випадків у зв’язку з COVID-19, з них чотири – за минулу добу.

“Потрібно наголосити, що сьогодні до статистики летальних випадків від коронавірусної хвороби потрапляють усі випадки, в яких ми діагностували COVID-19. Це не значить, що у всіх 17 випадках коронавірусна хвороба призвела до летального наслідку. Проводячи аналіз і розглядаючи кожен конкретний випадок, ми відстежуємо, що смерть відбувається з інших причин. Найбільша кількість летальних випадків сьогодні реєструється у хворих із цукровим діабетом”, – розповів Ляшко.

Він пообіцяв, що найближчим часом МОЗ оприлюднить детальну розбивку щодо кожного летального випадку в Україні.

“Ще раз наголошую, що люди похилого віку, із хронічними захворюваннями, особливо тими, що пригнічують імунну систему, – у групі ризику. Ми повинні їх ізолювати та на період карантину не допустити їх інфікування”, – додав головний санлікар.

За його словами, найбільшу кількість випадків захворювання зареєстровано у віковій групі 50–59 років, у ширшому діапазоні найчастіше хворіють люди віком від 30 до 69.

Стосовно чоловіків та жінок статистика залишається стабільною: жінки – 52% загальної кількості інфікованих, чоловіки – 48%.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter