Більше половини мешканців Донбасу не готові ставати волонтерами – опитування

Дата: 20 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Думку про те, що громадські організації здатні впливати на місцеву владу, розділяє 31% мешканців Донеччини та Луганщини.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного Фондом “Демократичні ініціативи” ім. Ілька Кучеріва в Донецькій та Луганській областях.

Понад 70% опитаних вважає, що діяльність громадських організацій потрібна. Проте лише 3% мешканців Донбасу знають про діяльність організацій, що працюють в регіоні. В Луганській області найбільше знають про Червоний хрест (39%) і Благодійний фонд Олександра Романовського (14%). В Донецькій – про Фонд Ріната Ахметова “Поможем” (35%), “Карітас України” (18%) і “Новый Мариуполь” (13%).

Відносна більшість (38%) респондентів оцінює роботу громадських організацій позитивно, втім, попри загальне прихильне ставлення, лише 5% громадян беруть участь в роботі волонтерських і громадських організацій. 58% опитаних зазначили, що не готові долучитися до волонтерської роботи.

“Громадяни загалом не розглядають громадські організації як потужних гравців, здатних брати участь у вирішенні нагальних місцевих проблем. Великою мірою це пов’язано із тим, що люди за останні три роки так і не побачили реальних важелів впливу на владу та вдалих прикладів іх застосування для втілення суспільних вимог та інтересів”, – пояснюють автори дослідження.

Проект фонду тривав з квітня до жовтня 2017 року. Опитування проводилося серед експертів і під час громадських обговорень в населених пунктах Донецької та Луганської областей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter