“Більше ніж просто красива”: у Львові учасниці конкурсу краси виступили проти стереотипів

Дата: 28 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Учасниці конкурсу краси “Miss Lviv 2021” провели фотопроєкт “Більше ніж просто красива”: вони вийшли на вулиці з плакатами проти дискримінації, стереотипів та насильства щодо жінок.

Про це повідомляє Galnet.

Фото: Руслан Хомишин

Як пояснили організатори, час, коли жінку сприймали стереотипно минув:

“Жінка – не лише кліше про кухню, дітонародження та слабкість. Жінка – не слабка стать. У цьому столітті обирають уже не жінку, вона сама обирає – політичну кар’єру, спорт чи іншу діяльність. Нам потрібно припинити оцінювати жінку за застарілими переконаннями як об’єкт естетичного задоволення”. 

Так, учасниці сфотографувалися з плакатами на кшталт “Я авторка дослідницького проєкту”, “Володію чотирма мовами”, “Ми рівні”, “Не терплю аб’юз”, “Я фінансово незалежна”, “Жінку в клітку не замкнеш, навіть у золоту”, “Успішна в бізнесі, а не на кухні” тощо. 

Фото: Руслан Хомишин

Організатори також додали, що своїм проєктом хочуть підтримати жінок, які потерпали від насильства, домагань та дискримінації. 

“Проєкт адресовано всім нашим українським дівчатам, бо вони можуть і мають право реалізовуватися в обраній сфері діяльності, та всім нашим чоловікам, які ще не до кінця готові прийняти жінку як рівноправного партнера в соціальному аспекті й в особистому”.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter