Білорусь винесла вже другий за рік смертний вирок

Дата: 25 Листопада 2015
A+ A- Підписатися

У Білорусі підтвердився факт винесення другого за 2015 рік смертного вироку.

20 листопада 28-річний Іван Кулеш був засуджений до смертної кари за “вбивство з особливою жорстокістю”, пише Amnesty International.

Чоловіка затримали в листопаді 2014 року. Після винесення вироку його переведуть із гроднівського обласного СІЗО у СІЗО в Мінську, де відбуваються страти. Кулеш ще має час до 30 листопада оскаржити рішення суду.

Адвокат Кулеша просив суддів призначити йому 25 років ув’язнення, враховуючи явку з повинною та співпрацю зі слідством. 

Міжнародна правозахисна організація запускає акцію термінової допомоги, закликаючи писати президентові Білорусі Олександрові Лукашенку.

Раніше Гостомельський суд 18 березня засудив до смертної кари Сергія Іванова за вбивство 19-річної жінки в серпні 2013 року.

Білорусь неодноразово критикували за несправедливе судочинство, в результаті якого людей засуджують до страти. Зокрема, правозахисники звертають увагу, що правоохоронці “вибивають” свідчення, а смерті вироки виконують в строгій таємниці без попередження ані засудженого, ані родичів.

Влада країни відмовляється повертати тіла страчених сім’ям, і навіть не повідомляє про місце поховання.

Встановити точну кількість страчених у Білорусі буває дуже складно, тому що влада відмовляється звітувати про точну кількість засуджених до смертної кари та страчених.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter