Білорусь просить перевірити, чи причетні до злочинів в Україні затримані напередодні бойовики

Дата: 30 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Міністр закордонних справ Білорусі попросив перевірити причетність до скоєння злочинів в Україні затриманих напередодні росіян, яких підозрюють у плануванні провокацій перед президентськими виборами у країні.

Про це повідомили на сторінці українського посольства у Білорусі.

30 липня 2020 року на запрошення білоруської сторони відбулась зустріч тимчасово виконуючого обов’язки керівника…

Опубліковано Посольство України в Республіці Білорусь Четвер, 30 липня 2020 р.

Білорусь повідомила Україні про ситуацію довкола затриманих. Держсекретар Ради безпеки Білорусі Андрій Равков напередодні заявив, що 14 із затриманих під Мінськом росіян воювали на Донбасі. Згодом у Службі безпеки України повідомили, що вимагатимуть екстрадиції, якою опікується наразі Офіс генпрокурора. 

Нагадаємо, що білоруські правоохоронці затримали на території країни 33 бойовиків, які нібито планували влаштовувати провокації напередодні президентських виборів, що мають відбутись 9 серпня. Невдовзі після появи інформації про затримання російський письменник та бойовик Захар Прилєпін, який підтримує так звані “ЛНР” та “ДНР”, повідомив, що серед затриманих у Білорусі людей є члени його батальйону. Останній воював на території України проти українських військових. 

Напередодні затримання Олександр Лукашенко, який очолює Білорусь з 1994 року, натякав, що в країні можуть влаштувати “майдан” за допомогою іноземних бойовиків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter