Безпека важливіша – Аваков заблокував хресну ходу у Києві

Дата: 26 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Міністерство внутрішніх справ заблокувало прохід хресної ходи по вулицях Києва.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці Facebook.

“Силами Нацполіціі і Нацгвардії – МВС заблокувало прохід ходи вулицями Києва. Безпека громадян – вище за релігійні ритуали”, – написав він.

Міністр пояснив, що в поточній ситуації він, як міністр внутрішніх справ не керується категоріями релігійних ритуалів, а керується “категоріями пріоритету громадської безпеки”.

“Саме тому, сьогодні, отримавши відповідну інформацію, в порядку запобігання можливих терористичних загроз і провокацій навколо хресної ходи православної церкви (МП) – мною було дано вказівки втрутитися в порядок анонсованої організаторами ходи по місту Києву”, – написав він.

“Виявлені з ранку муляжі мін і реальні бойові закладки з гранатами не залишили у нас сумнівів в реальності загроз і провокацій”, – додав він.

Нагадаємо, що Всеукраїнська Хресна хода розпочалася з двох точок — з міста Святогірськ Донецької області 3 липня, та з Почаївської Лаври, яка знаходиться в Тернопільській області, — 9 липня.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України російські спецслужби мають намір використовувати “хресний хід” Української православної церкви Московського патріархату для організації провокацій.

До Вашої уваги пряма трансляція Радіо свобода. 

Безпеку “хресної ходи” Української православної церкви Московського патріархату в Києві мають забезпечувати близько 4,5 тис. співробітників поліції. В Києві встановлені металошукачі, а також введений паспортний режим.

Бориспільська міська рада на позачерговому засіданні в п’ятницю, 22 липня, заборонила “хресний хід” УПЦ МП через Бориспіль.

Вранці 26 липня учасники пікету не пропустили хресну ходу Борисполя.

Організатори “ходи” вирішили піти в обхід Борисполя, безпосередньо на Київ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter