Безоплатна правова допомога стане доступнішою

Дата: 23 Березня 2015
A+ A- Підписатися

Безкоштовного адвоката зможуть отримати малозабезпечені, діти-сироти, біженці, ветерани війни, у тому числі учасники АТО.

Як відомо, 11 березня Кабінет Міністрів України прийняв постанову “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо захисту прав людини шляхом спрощення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги та підвищення якості її надання”, яка запроваджує зміни у сфері надання безоплатної правової допомоги.

Тепер на неї мають право усі особи, що вважаються затриманими відповідно до положень кримінального процесуального законодавства та законодавства про адміністративні правопорушення. Особам, до яких застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, така допомога буде надаватися і після того, як запобіжний захід буде скасовано.

Нещодавно Міністерством юстиції було створено 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які почнуть роботу з липня 2015 року. У кожній області передбачається утворення від 3 до 7 місцевих центрів. Послугами зможуть скористатися малозабезпечені, діти-сироти, біженці, ветерани війни, у тому числі учасники АТО та інші категорії, які потребують захисту за рахунок держави. Центри прийматимуть громадян, надаватимуть адвокатів, допомагатимуть здійснювати комунікацію з органами місцевого самоврядування, спеціалізованими установами, громадськими організаціями, волонтерськими рухами. 

До кінця квітня 2015 року триватиме відкритий конкурс для претендентів на посади директорів місцевих центрів.

Серед вимог, які ми ставимо перед кандидатами – повна вища освіта, бажано у галузях правознавства, соціального забезпечення, держуправління чи менеджменту персоналу, загальний трудовий стаж не менше 5 років, і стаж роботи на керівних посадах не менше 2 років, а також вільне володіння українською мовою. Досвід роботи у сфері права буде перевагою“, – зауважив Мирослав Лаврінок, заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter